Despre mine

Salut. Eu sunt Fotosapiens Cool. Mă numesc Daniel-Adrian Ionescu și sunt născut în Blaj, jud. Alba, 1978. Din ’98 trăiesc în Brașov. De profesie sunt inginer, dar pe de altă parte cochetez cu arta. Pasiunea pentru fotografie o moștenesc din familie, respectiv din partea tatălui. El mi-a pus aparatul foto în mână când aveam vreo 6 ani și mi-a explicat pe Zenit care-i treaba cu timpul de expunere, diafragma și cum poți face fotografii complet manual, fără exponometru, autofocus sau alte grozăvii. Nu sunt adept al stilului „puțin și bine” deoarece eu cred că pot face multe și bine…Bineînțeles la început, mai puțin bine Wink. Fotografia e doar una dintre pasiunile mele pe care le dezvolt și le îmbunătățesc în „spirală ascendentă”. De exemplu, sunt pasionat de muzică (studiez chitara de mic), acvaristică (de pescuit m-am lăsat când am început cu acvaristica Love), caiac, baschet, tenis, schi, snorkeling și drumeții în natură.

Revenind la fotografie, lucrez pe echipament DSLR Nikon, dar prefer cu orice ocazie posibilă, filmul. Colecționez aparate pe film, iar feblețea mea este un Bronica format mediu (6x6cm). Cam tot ce vedeți pe site imagini în format pătrat, sunt scanări de film. Filmul lat are 12 poziții disponibile, culorile analogice sunt altceva și pui cu adevărat suflet, decât atunci când știi că ai mii de cadre disponibile…

Late Edit Update(2016): am renunțat să mai folosesc film deoarece totul devenise o corvoadă (developarea, plus scanarea filmelor). În schimb folosesc (digital) filtre simulatoare de pelicula de film, foarte reușite și realiste, de la Nik Collection by Google.